Lees ook: Van begin tot eind
                Certificaat 

Overweldigende voetbal

marathon

Afgelopen weekend ( 17-18-19 mei) hebben AAC en Olympia het Guiness Book of Records langste voetbalwedstrijd ooit weten te verbreken. 62 uur voetballen, het is de zesendertig spelers gelukt! Het was een fantastisch weekend, voor de spelers en voor Energy4All. Met een opbrengst van ruim €40.000 zijn niet alleen de spelers winnaars, maar ook Energy4All.

Recordpoging

Het was voor veel spelers een zware strijd. 62 uur voetballen, een ware uitputtingsslag! Donderdagochtend om 06.30 uur werd het startsignaal gefloten. Deze kunt u HIER nogmaals meemaken. De spelers speelden vervolgens 2 of 3 uur achtereen en kregen daarna een uurtje rust om weer energie op te bouwen. Vrijdagnacht was voor iedereen een rust van 3 uur ingebouwd die door de spelers opgelucht werd ontvangen. Na de korte slaap konden de spelers er weer tegenaan voor de laatste 16 uur. Zaterdagmiddag kwam Emile Ratelband de spelers een peptalk geven en het feestteam zorgde voor laatste feestelijke uurtjes. Het laatste uur van de wedstrijd werd gefloten door Dick Jol. Verbazingwekkend werd het laatste uur nog een energievol uurtje. Er werden nog een paar mooie doelpunten gemaakt en de spelers wisten er nog een leuke wedstrijd van te maken. Uiteindelijk is AAC met een overwinning van 637 tegen 608 voor Olympia met de schaal er vandoor gegaan.

Diverse activiteiten

Gedurende de wedstrijd zijn er drie dagen lang allerlei activiteiten georganiseerd ten behoeve van Energy4All. De familiedag op donderdag werd druk bezocht. Meer dan 150 kinderen namen deel aan de activiteiten die georganiseerd waren. Penaltyschieten, clinic met John de Wolf, Zumba workshops en catwalk les. De jongedames kregen catwalkles van Charlotte Labee, ambassadrice van Energy4All, en werden in de watten gelegd door kappers en visagisten. Als ware modellen betraden ze de catwalk! Ron Bons, ambassadeur van Energy4all, verzorgde een mooie presentatie en wist het publiek te vermaken.

 
 
Benefietwedstrijd
 
Donderdagavond werd een benefietwedstrijd gespeeld door het Energy4All-Allstars team tegen een selectie van de beste spelers uit de regio Maas en Waal. Na een 0-2 voorstand van de tegen-stander heeft het Energy4All team uiteindelijk gewonnen met 5-2. Er waren prachtige goals van o.a. Anton Janssen en Geert Brusselers. Het publiek genoot van de mooie wedstrijd en de aanwezigheid van vele oud spelers als Björn van der Doelen, Jeffrey Kooistra, John Vievermans, Luuk Maes, Ronnie de Groot, Wilfried Brookhuis. Jochem van Gelder, Paul van Schaijik en Guus Peters versterkten het team samen met een viertal spelers van AAC en Olympia.
 
 
 

Cabaretmiddag & Businessavond
Vrijdagmiddag hebben Pieter Derks en Jan Jaap van der Wal het publiek weten te vermaken met ijzersterke optredens. 's Avonds hebben Jochem van Gelder en Ron Bons de Business Avond op geweldige hoogten weten te brengen. Er gingen mooie veilingitems over de tafel en er werd flink tegen elkaar opgeboden. Voor een shirt van Huntelaar werd maar liefst €1.100,- geboden. Ook het tenue van AAC en Olympia werd voor geweldig bedrag van €900,- opgekocht. Klapper van de veiling was de verkoop van een SMART die geheel belangeloos is aangeboden door Mercedes Benz en die voor €10.000,-verkocht is. Uiteindelijk heeft de Business Avond heeft maar liefst €38.540,- opgebracht.

De laatste uurtjes
De laatste dag van de voetbalmarathon stond in het teken van ludiek voetbal. 14 teams hebben zich vermaakt met allerhande voetbalpartijtjes. De komst van Emile Ratelband, het feestteam en de vele supporters heeft ervoor gezorgd dat de spelers de laatste uurtjes goed zijn doorgekomen. Het waren fantastische dagen. Veel respect voor de zesendertig spelers die het record hebben weten te verbreken en die daarnaast vol overgave voor Energy4All hebben gespeeld. Zij hebben eraan bijgedragen dat er een geweldig bedrag is opgehaald voor het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Zaterdagavond werden de spelers gehuldigd door de burgermeesters Lucien van Riswijk van Druten en Th. Steenkamp van West Maas en Waal. Prof. Dr. Jan Smeitink was aanwezig om de fantastische cheque van € 40.000 in ontvangst te nemen.

In de media
In de media is er volop aandacht geweest voor de voetbalmarathon. De Gelderlander heeft veel aandacht besteed in de krant. TV Gelderland heeft mooie opnames gemaakt en Hart van Nederland was zelfs van de partij. Radio 1 heeft op zaterdag tijdens de voorbeschouwing van de Champions League aandacht geschonken aan de voetbalmarathon.

Hier kunt u alles nog eens nalezen:

 • Spelers in Horssen begonnen aan wedstrijd van 62 uur, 17 mei 2012 in De Gelderlander.
  Lees het artikel.
 • Veiling Smart en EK-reis tijdens voetbalmarathon, 9 mei 2012 in De Gelderlander.
  Lees het artikel.
 • Businessavond voetbalmarathon levert 38.000 euro op, 19 mei 2012 bij Omroep Gelderland.
  Lees het artikel.
 • Horssense uitputtingsslag bijna ten einde, 19 mei 2012 in De Gelderlander.
  Lees het artikel.
 • Wereldrecord: 62 uur voetballen, 20 mei 2012 bij Omroep Gelderlander.
  Lees het artikel.