Op 17, 18 en 19 mei 2012 hebben 36 helden uit het Land van Maas en Waal een dappere succesvolle poging gedaan het wereldrecord 'Langste voetbalwedstrijd ooit' te verbreken. Voorafgaand heeft het bloed, zweet en tranen kosten om zowel mentaal als fysiek in topconditie aan deze uitdaging te beginnen. Tot op het bot gemotiveerd hebben de 36 spelers het veld betreden, met maar één missie; 62 uur voetballen voor Energy4All! Een prestatie van wereldformaat die leidt tot een vermelding in het Guiness Book of Records.   

Het idee van de voetbalmarathon is ontstaan bij een spelend lid in de selectie van AAC-Olympia. Dit idee is snel naar de samenwerking uitgewerkt tot een groot en succesvol evenement.
Het idee is om van bieden verenigingen de leden en oud leden de kans om afscheid te nemen van hun clubkleuren, tijdens een laatste sportieve onderlinge strijd. Afscheid nemen is moeilijk, daarom is deze wedstrijd -'s werelds langste voetbalwedstrijd uit de geschiedenis- geworden.

Guiness World Record
Regels, kort samengevat, om in aanmerking te komen voor Guiness World Record 'langste voetbalwedstrijd ooit': 
- Per team mogen maximaal 18 spelers deelnemen;
- Men mag onbeperkt wisselen;
- De spelers mogen het terrein niet verlaten;
- Per uur voetballen mogen alle spelers 5 minuten rust nemen. Dit mag ook opgespaard worden tot bijvoorbeeld 20 minuten rust na 4 uur;
- Alle FIFA-regels met betrekking tot het ‘normale’ voetbal zijn van toepassing;
- Er dienen continu twee onafhankelijke getuigen aanwezig te zijn, die een logboek bijhouden. Dit logboek dient als bewijs dat de 62 uur ook daadwerkelijk zijn volbracht;

Energy4All
Niet iedereen kan een dergelijke marathonwedstrijd spelen. Er worden in Nederland één tot twee kinderen per week geboren met energiestofwisselingsziekte. Hierdoor is hun batterij half vol, laadt niet op, en loopt snel leeg. Voor deze kinderen kan op dit moment niks worden gedaan. Het evenement stond dan ook in het teken van de stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar deze ziekte. Tijdens het evenement is €40.000,- voor Energy4All opgehaald.

Teams
Vanaf november 2011 is er begonnen met het samenstellen van de twee teams. Onder begeleiding van
sportdeskundigen is een selectieprocedure opgesteld, waarmee de 2 twee keer 18 mentaal en fysiek sterkste spelers worden gekozen. Vanaf januari 2012 is er door de spelers intensief getraind. Tijdens het paasweekend is gedurende een twaalf uur durende training het wisselschema getest.
Tijdens het evenement is een team van professionele begeleiders aanwezig geweest om de gezondheid van de spelers te monitoren. Ook zijn fysiotherapeuten aanwezig geweest om blessures te voorkomen en te verzorgen.
 

En wat nog meer?
De voetbalmarathon is niet alleen voor voetballers. Rondom de wedstrijd zijn diverse activiteiten georganiseerd ten behoeve van Energy4all, waarin sport en gezondheid centraal staan. Er ware activiteiten voor alle leeftijden met diverse interesses. Het programma bestond uit op donderdag onder meer uit een gezamenlijk ontbijt, familiedag met helicoptervluchten en skybox op 40m hoogte, modeshow met Charlotte Labee, Zumba Workshop met Rianne van der Burgt, voetbalclinic met John de Wolf. Er is een benefietwedstrijd georganiseerd tussen een team Maas-en-Waalse spelers en prominenten (presentator, zangers en oud-voetballers van met name NEC). Op vrijdag is er een cabaret middag geweest met Jan Jaap van der Wal en Pieter Derks. ’s Avond is een business avond gehouden met een veiling.

Op zaterdag is een ludiek voetbal toernooi georganiseerd. Tussen door heeft Emile Ratelband een peptalk aan de spelers gegeven. De laatste uren heeft het Feestteam de wedstrijd gepresenteerd langs de kant. Dick Jol heeft het laatste uur van de wedstrijd gearbitreerd. Het evenement werd geëindigd met een feestavond met de band Vibe.  

Resultaat
Met bijna 1500 supporters langs de kant floot Dick Jol gisteravond exact na 62 uur voetballen de 'Langste voetbalwedstrijd ooit' af. Ultra Light vliegtuigen, vuurwerk en het Feestteam zorgden voor een spetterend slot van de 62 uur durende voetbalwedstrijd.
De ontlading bij de spelers en publiek was gigantisch!! Met tranen in hun ogen van geluk knalden de kurken van de champagneflessen.
In de tent vond aansluitend de huldiging van de spelers plaats. De burgemeesters dhr. van Riswijk van gemeente Druten en dhr. Steenkamp van gemeente West Maas en Waal overhandigden de 36 helden een medaille en bloemen.
Namens Energy4All mocht dhr. prof. Smeitink een cheque van € 40.000,- in ontvangst nemen.

De einduitslag  is 637 voor AAC tegen 608 voor Olympia.